Wat is asbest?

Heeft u advies nodig bij het vaststellen van de aanwezigheid van asbest ? ShaMi Advies is een onafhankelijk ervaren asbestinventarisatiebedrijf dat zich tevens bezighoudt met het geven van deskundige informatie en advies op het gebied van asbest.

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur gevormde mineralen. Er zijn verschillende soorten asbest waarvan in Nederland het witte asbest (chrysotiel), bruine asbest (amosiet) en blauwe asbest (crocidoliet) veel werd toegepast . Het wordt gekenmerkt door unieke eigenschappen zoals hitte- en brandbestendigheid, sterkte en duurzaamheid. Dit maakte asbest aantrekkelijk voor veel industriële en commerciële toepassingen, waaronder bouwmaterialen, brandwerende producten, isolatiematerialen en producten voor de scheepvaart en de automobielindustrie. Helaas zijn de vezels van asbest ook zeer gevaarlijk voor de volksgezondheid wanneer ze worden ingeademd. Asbestvezels kunnen zich vastzetten in de longen en andere delen van het lichaam.

Wat te doen bij vermoeden van asbest ?

Bij het realiseren van uw renovatie- of verbouwplannen is het cruciaal om te weten of er asbest in uw pand aanwezig is. Wet- en regelgeving stelt hoge eisen aan veilig omgaan met dit materiaal. Laat ShaMi Advies u ondersteunen bij dit proces door middel van een uitgebreid asbestinventarisatierapport en deskundig advies over de verwijdering ervan. Neem contact met ons op door het invullen van het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

ShaMi Advies komt graag met u in contact.
Heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op!