Drone gebruik

Heeft u advies nodig bij het vaststellen van de aanwezigheid van asbest ? ShaMi Advies is een onafhankelijk ervaren asbestinventarisatiebedrijf dat zich tevens bezighoudt met het geven van deskundige informatie en advies op het gebied van asbest.

Algemene voorwaarden drone gebruik

Sinds 1 juli 2020 zijn er nieuwe regels voor het beroepsmatig gebruiken van drones tot 4 kilo van kracht. Deze regels zijn opgesteld door de Europese Unie en gelden voor alle lidstaten, waaronder Nederland. Het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft deze regels  uitgewerkt en opgenomen in de nationale wet- en regelgeving.

Drone gebruik

Randvoorwaarde is dat er niet hoger dan 50 meter gevlogen wordt, en niet verder dan 100 meter horizontaal vanaf de bestuurder. Vluchten mogen verder alleen worden uitgevoerd in de daglichtperiode, waarbij de drone tijdens de gehele vlucht in het zicht moet blijven (visual line of sight, VLOS). Ook mag er niet gevlogen worden boven aaneengesloten bebouwing, mensenmenigten, industrie- en havengebieden, spoorlijnen en wegen en in de zogenaamde CTR-gebieden rondom vliegvelden.

ShaMi Advies komt graag met u in contact.
Heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op!